هدف از این تحقیق بررسی سلامت روان با فرمت docx در قالب 24 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
سلامت روان
2-2-سلامت روان 20
2-2-1-اهمیت سلامت روان 21
2-2-2-عوامل موثر بر سلامت روان 22
2-2-2-1-وراثت 22
2-2-2-2-شخصیت23
2-2-2-3-شرایط زندگی و موقعیت های اجتماعی26
2-2-2-4-درآمد 26
2-2-2-5-ازدواج 27
2-2-2-6-تحصیل27
2-2-2-7-سلامت جسمانی 28
2-5- رابطه معنویت و سلامت روان 47
2-6-رابطه امید واری و سلامت روان 51
خلاصه56

 

 

سلامت روانشناختي يك مفهوم واحد نيست بلكه مقوله گسترده‌اي از پديده‌ها است. سلامت روان‌شناختي شامل دو جزء شناختي و عاطفي است كه رضامندي از زندگي جزء شناختي آن و نشان دهنده يك ارزيابي شناختي از كيفيت زندگي براساس استانداردهاي شخصي است، و شادي جزء عاطفي سلامت كه نشانگر پاسخهاي هيجاني افراد و مربوط به غلبه عواطف مثبت بر عواطف منفي است (كوپر و دنو  1998).

 

 


سادوك و سادوک  (2005) در مورد بهنجاري رواني چهار ديدگاه مطرح مي سازند:1) به هنجاري به صورت سالم بودن يا فاقد آسيب شناسي رواني.2) به هنجاري به صورت كمال مطلوب، تركيب هماهنگ و مطلوب اجزا گوناگون دستگاه رواني كه منجر به عملكرد ايده آل مي گردد.

 

 

3) به هنجاري به صورت متوسط: در مطالعات هنجاري رفتار به كار گرفته مي شود و متكي به اصل رياضي منحني زنگوله¬اي(توزيع نرمال) مي باشد. در اين روش حد وسط بهنجار شمرده مي شود و قطبها انحرافي تلقي مي گردند. 4) به هنجاري به صورت فرآيند: به جاي تأكيد بر مسائل مقطعي، بر تغييرات زماني يا فرآيندها تأكيد مي شود.

 

 


سازمان بهداشت جهاني (2001) اينگونه نتيجه گيري مي كند كه سلامت روان كه از مدتها پيش مورد غفلت واقع شده است نقشي حياتي در سلامت كلي افراد، جوامع و كشورها دارد و بايد در سراسر دنيا با نگاه جديدي مد نظر قرار گيرد. از ديدگاه اين سازمان، بيماري رواني به هيچ وجه يك عدم توفيق يا نارسايي فردي محسوب نمي شود؛ بلكه يك مشكل اجتماعي به حساب مي‌آيد.

 

 

 درحال حاضر يك نفر از هر چهار نفر در مرحله اي از زندگي خود دچار نوعي اختلال رواني مي شود و افسردگي شديد هم اكنون علّت اصلي ناتواني در سراسر دنيا محسوب مي شود و رتبه چهارم را در ميان ده علّت اصلي بار جهاني بيماريها به خود اختصاص داده است. امروزه بيماريهاي رواني، بار اجتماعي و اقتصادي قابل توجهي به جوامع وارد مي كنند. اين سازمان، دولتها و نظام سلامت عمومي جوامع مختلف را به يك تلاش همگاني فرا مي¬خواند تا سير فزايندة ابتلا به اختلالات رواني را كاهش دهند.