هدف از این تحقیق بررسی هنر و هنردرمانی با فرمت docx در قالب 20 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
هنر و هنردرمانی
تعريف هنر20
طبقه بندي هنر21
روانشناسي هنر24
هنر درماني26
هنر درماني براي كودكان و نوجوانان28
نوروپسيكولوژي هنر31
نيمكره هاي مغز و خلق هنر33
اثر ضايعات وارد بر نيمكره راست مغزي در ترسيم و نقاشي34
آثار آسيب و ضايعه وارد بر نيمكره چپ در ترسيم و نقاشي35
رابطه هنر ، ‌خلاقيت و رياضي35
پيشينه پژوهش59

 

 

هنر در معناي عام و وسيع خود عبارتست از تطبيق دانش و معرفت نظري به عمل انسان كه انسان هوش خود را براي تغيير شكل طبيعت به كار مي اندازد تا مواد اوليه طبيعي را به اشياء و وسايل مفيد تبديل كرده و از اين طريق حوائج و نيازهاي خود را برطرف سازد. اما با در نظر گرفتن اين معني مي توان گفت كه هنر عبارت از فعاليت و كوششي است كه براي ساختن و به وجود آوردن زيبائي به كار برده مي شود ( بامداد، 1370 ).

 

 

به عبارت ديگر هنر مانند دانش و فلسفه وسيله اي است براي شناخت  واقعيات علم و نقش تخيلي در هنر بيش از علم است و نقش تعقلي و انتزاعي، درعلم بيشتر از هنر است. در واقع هنر چون فواره اي است كه در شرايط گوناگون اجتماعي اوج گرفته و فرود مي آيد و بادهاي سرنوشت آنرا به ورطة توالي بي پايان شكل ها مي افكند.هر اثر هنري تجلي تازه اي از پيكار دائم انسانها با طبيعت است كه براي شناخت بيشتر صورت گرفته و در اين پيكار هر لحظه آفرينش تازه اي در هنر به وجود مي آيد.

 

 

به اعتقاد افراد هنرمند بايد در تعريف از هنر، احساس را در نظر گرفت و به اعتقاد آنها ، هنر فعاليتي است انساني كه شخص عالمانه و با استفاده از برخي نشانه هاي خارجي احساساتي را كه تجربه كرده به ديگران منتقل مي كند و اين ديگران مبتلاي اين احساسات مي شوند و خود آنها را تجربه مي كنند ( سعدي پور، 1379، رامين، 1379 ).

 

 


طبق تعريف ديگر، هنر به هر يك از فعاليتهاي نقاشي، مجسمه سازي ( پيكر تراشي ) ، معماري، تئاتر، سينما، موسيقي ( آوازخواني و نوازندگي ) ، سفالگري ، طراحي ، عكاسي، كنده كاري، جواهر سازي، و نظير آنها گفته مي شود كه در آنها خلاقيت و نوآوري وجود داشته باشد و حس زيبائي شناختي در آنها به نمايش گذاشته شود.

 

 

بر اساس بسياري ديگر از تعاريف، هنر پديده اي است كه هنرمند مي آفريند و هنرمندان اكثراً رنجوران محرومي هستند كه از دردهاي خود نالان بوده و در پي درمان مي گردند و مي كوشند كه به شيوه اي خردمندانه دردها و آلام خود را بيرون ريخته و روان را از سموم پاك كنند. روانشناسان هنري از تحليل زندگي هنرمندان بزرگ چنين استنباط كرده اند كه هنر چيزي جز انعكاس زندگي هنرمندان نيست و آثار هنري همانا نماينده اي از هنرمندان خلاق است.