هدف از این تحقیق بررسی مهارت های زندگی با فرمت docx در قالب 49 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
مهارت های زندگی
1 – 2 مهارت هاي زندگي24
2– 2  مهارت هاي زندگي كدامند؟ 29
3- 2 اجزاء مهم خودآگاهي 35
1-3-2 ويژگي ها و صفات خود36
1-1-3-2 شناخت ويژگي هاي جسماني36
2-1-3-2 شناخت ويژگي هاي هيجاني 37
3-1-3-2 شناخت ويژگي هاي رفتاري 38
2-3-2 شناخت توانايي ها ، استعدادها ، پيشرفت ها و تجربيان منفي 38
3-3-2 شناخت نقاط قوت و ضعف 38
4-3-2 عزت نفس و خودپنداره39
5-3-2 شناخت افكار و عقايد و ارزش هاي خود41
6-3-2 خودارزيابي صحيح 42
13-2 مروري بر پژوهش هاي انجام شده  85
1-13-2 پژوهش هاي انجام شده در داخل كشور 85
2-13-2 پژوهش هاي انجام شده در خارج از كشور 96

 

 

مهارت های زندگی عبارتند از : مجموعه ای از توانایی ها که زمینه سازگاری و رفتار مثبت و مفید را فراهم می آورند. این توانایی ها فرد را قادر می سازند که مسئولیت های نقش اجتماعی خود را بپذیرد و بدون لطمه زدن به خود و دیگران با خواست ها، انتظارات، مشکلات روزانه، به ویژه در روابط بین فردی به شکل مؤثری روبه رو شود.

 

 


مهارت های زندگی شخص را قادر می سازد تا دانش، نگرش  و ارزش های وجودی خود را به توانایی های واقعی و عینی تبدیل کند و بتواند از این توانایی ها در استفاده ی  صحیح تر نیروهای خود بهره گیرد و زندگی مثبت و شادابی را برای خود فراهم سازد ( طارميان ، 1379 ) .

 

 


انسان دنياي امروز به لحاظ پيچيدگي هاي زندگي، وسعت و سرعت تغييرات، با مسائل و بحران هاي متعددي مانند بحران جمعيت، بحران سلامتي و تغذيه، مشكلات خانوادگي، اشتغال والدين در بيرون از خانه و... روبروست. هر كدام از اين بحران ها مشكلاتي را بر چگونگي زندگي افراد و رفتارهاي اجتماعي و فردي آنها تحميل مي كند .

 

 

آموزش مهارت هاي زندگي فرد را براي غلبه بر تنش ها ومشكلات پيش رو كه خواست فرد و جامعه است آماده مي كند . منظور از مهارت هاي زندگي آن نوع توانايي هاي شناختي، عاطفي و عملي است كه براي موفقيت و احساس شادماني در زندگي روزمره و معمول و عادي مورد نياز مي باشد .

 

 

آموزش مهارت هاي زندگي به فرزندان ما كمك مي كند كه در ايجاد روابط دوستانه و حفظ آن با خانواده و سايرين، خودشناسي، تعيين هدف و تصميم گيري، حفظ ارزش هاي خود، كنترل خشم، مراقبت از سلامتي خود و در نهايت تلاش براي يك زندگي سالم و موفق مهارتهاي مورد نياز را كسب كند و منظور از كسب مهارتهاي زندگي تعميق باورهاي ديني، تقويت مهارتهاي اجتماعي و فردي، رشد روحيه علاقمندي به جلوه هاي طبيعي و گسترش روحيه نشاط و شادابي در زندگي افراد مي باشد.