این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق تعارضات زناشویی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری تعارضات زناشویی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق تعارضات زناشویی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

 

 

 


به هرنوع تنازع بر سر تصاحب پايگاه ها و منافع قدرت كه در جهت خلاف امتيازات زوج مقابل و افزايش امتيازات خود به وقوع مي پيوندد، تعارض زناشويي گفته مي شود(ثنايي، 1379).


منابع اختلافات و تعارضات زناشويي

دخالت يا اعمال نفوذ خانواده اصلي:يكي از مهم ترين عواملي كه اثر قاطعي بر بروز مشكلات زناشويي و تعارض زوجين دارد مربوط به خويشاوندان زن و شوهر يا خانواده اصلي آنهاست. دخالت يا اعمال نفوذ خانواده هاي اصلي كه غالبا به صورت پنهاني و در پوشش هاي زيبا عرضه مي شود مي تواند يكي از پايه هاي جدي تعارضات زناشويي از شروع تا پايان هر ازدواج باشد.
منابع دروني: منابعي از تعارض هستند كه در افراد زماني شروع مي شود كه غرايز، سائق ها و ارزش هايي برخلاف فرد ديگري در ميان باشد. اين نوع تعارض اساسا با يك شخص نيست بلكه با خود شخص و فشارهاي دروني كه از نبرد دروني حاصل مي شود، مي باشد. نتيجه اين تنش هاي دروني اين است كه افراد در موقعيت هايي كه اين تنش ها تحريك يا تقويت مي شوند شروع به نزاع مي كنند. ترس هاي غير منطقي يا اضطراب ها يا نياز هاي عصبي مي تواند منبع اصلي اصطكاك زن وشوهر باشد(رايس ،1996، به نقل از فريدي1385).

 

 

 


منابع جسمي: خستگي جسمي يكي ديگر از اين عوامل است. فرسودگي جسماني ، تحريك پذيري، آشفتگي هيجاني ، بي حوصلگي و كاهش تحمل را به دنبال دارد. اين امر باعث مي شود افراد كارهايي را انجام دهند و حرف هايي را بر زبان بياورند كه به طور معمول انجام نمي دهند(مرادي، 1380). منابع بيروني:منابعي هستند كه در رابطه با ديگران واقع مي شوند. همه زوجين مشكلات زناشويي دارند، اما زوج هاي ناخرسند به احتمال بيشتري از غفلت و كمبود عشق، عاطفه و بي رضايتي از ارضاي ميل جنسي، درك ، احترام و همكاري، نسبت به زوج هاي خرسند شكايت دارند. اشتباهات آنها توسط همسرشان بزرگ جلوه داده مي شود و باعث مي شود كه احساس بي ارزشي كنند اين شكايت ها مركز تعارضات مي شود و عدم ارتباط، ناتواني در حل تعارضات و كنار كشيدن از ديگر افراد، اين تعارضات را هميشگي مي كند. 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری تعارضات زناشویی

تعریف عملیاتی تعارضات زناشویی

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش تعارضات زناشویی

خانواده: تعريف، عملكرد و نقش آن در تعارضات    20
تعارض: تعريف، انواع و آثار    21
تعارضا ت زناشويي و رويكرد ها    22
واكنش هاي هيجاني:    25
فرايند هاي مولد تعارض    28
مراحل رشد تعارضات زناشويي    29
واكنش هاي زوجين در تعارضات زناشويي    30
منابع اختلافات و تعارضات زناشويي    31
اشتباهات اساسي در ارتباطات زناشويي    33
سبك هاي حل تعارض:    36
انواع سبك ها و كاربرد آنها    37
بايد ها و نبايد ها در نگرش مذهبي (اسلامي)    39
حسن خلق و نرم خويي    39
مثبت انديشي:    41
سپاسگزاري و قدرداني:    42
ابراز محبت:    42
مدارا و گذشت:    43
عذرخواهي و پذيرش:    44
حفظ اسرار و عيوب همسر:    44
خشونت و تند خويي:    45
آزار جسمي همسر:    45
استهزا و مسخره كردن    46
جرو بحث و منازعات لفظي:    46
راه هاي پيشگيري از تعارضات در نگرش مذهبي    47
توجه به گزينش همسر مناسب :    47
آموزش زوجين:    48
آموزش ديني:    49
رعايت حدود و مرزها در خانواده :    50
الف: تحقيقات خارجي    51
ب: تحقيقات داخلي    57


منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی