مبانی نظری و پیشینه تحقیق تصور بدنی نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی می باشد. تصور بدنی یک مقیاس چند بُعدی است که ابعاد مختلفی را از جمله: ارزیابی از ظاهر، جهت گیری نسبت به ظاهر، ارزیابی از تناسب، جهت گیری نسبت به تناسب، ارزیابی از سلامت و جهت گیری نسبت به بیماری را در بر می گیرد.

 

 

ارزیابی از ظاهر در برگیرنده ی احساس زیبایی یا جذابیت ظاهری نسبت به خود است. جهت گیری نسبت به ظاهر در بر گیرنده ی تمامی تلاش هایی است که افراد برای داشتن و بدست آوردن جذابیت و زیبایی می کنند. در واقع بیانگر میزان تلاشی است که افراد برای مدیریت ظاهر خود انجام می دهند. 

 

 


ارزیابی نسبت به تناسب بیانگر احساسی است که فرد نسبت به تناسب اندام و توانایی های فیزیکی خود دارد و جهت گیری نسبت به تناسب بیانگر تلاش فرد برای ایجاد تناسب در اندام و فعالیت های بدنی است.

 

 

ارزیابی از سلامت، بیانگر احساس فرد نسبت به میزان سلامت خود است. جهت گیری نسبت به بیماری بیانگر احساس و تلاشی است که فرد برای مقابله با بیماری و کسب سلامت انجام می دهد و یا به عبارتی بیانگر تمامی سرمایه گذاری هایی است که فرد برای داشتن سبک زندگی سالم انجام می دهد و در نهایت بُعد میزان رضایت و نارضایتی از بخش های مختلف بدن که نشان دهنده ی احساس خشنودی و ناخشنودی فرد نسبت به بدن است. (کش، 2002).

 

 


نمونه پیشینه پژوهش تصور بدنی

جونگ (2006)، در پژوهشی به بررسی "نمایش رسانه ای در میان دو گروه از افراد با تصور بدنی مثبت و تصور بدنی منفی نسبت به خود" در میان 106 نفر از دانشجویان دختر پرداخت. نمونه ی مورد نظر به دو گروه از افراد با تصویر بدنی بالا و پائین تقسیم شدند و در معرض نمایش مُدلهای زیبایی به مدت دو هفته قرار گرفتند. یافته بیانگر تأثیر منفی در دانشجویان بوده ودر گروهی که تصویر بدنی بالاتری داشتند به نسبت گروه مقابل تأثیر کمتر بود.

 

 

 

 

 


فهرست
١-٦ تعاریف نظری تصور بدنی
١-٧ تعاریف عملیاتی  تصور بدنی

فصل دوم
ادبیات پژوهش
٢-١۵ تصور بدنی
٢-١٦ دیدگاه های روانشناسی اجتماعی درباره تصور بدنی
٢-١٦-١ نظریه فرهنگی اجتماعی تامپسون
٢-١٦-٢ نظریه تصور از بدن کش
٢-١٦-٣ نظریه ی مقیاس اجتماعی
٢-١٧ دید گاه های مُدرنیستی درباره ی بدن
٢-١٨ اروینگ گافمن٤٧
٢-١٨-١ برخی از مفاهیم نظری گافمن
٢-١٨-٢ داغ ننگ٤٨ 
٢-١٨-٣ سندرم سیندرلا
٢-١٨-٤ مدیریت تأثیرگذاری
٢-١٩ آنتونی گیدنز
٢-١٩-١ برخی مفاهیم نظری گیدنز
٢-١٩-٢ هویت۵٠
٢-١٩-٣ جهانی شدن و مخاطره
٢-٢٠ دیدگاه ساختارگرایی درباره بدن
٢-٢٠-١ مری داگلاس۵١
٢-٢٠-٢بوردیو۵٢
٢-٢١دیدگاه پساساختار گرایی درباره ی بدن
٢-٢١-١ ایده ی محوری میشل فوکو
٢-٢١-٢ فدرستون۵٣
٢-٢٢ دیدگاه فمنیستی درباره ی بدن
٢-٢٢-١ نظریه ی خودشی انگاری
٢-٢٣ پیشینه تحقیق٥٥
٢-٢٤ جمع بندی پیشینه تحقیقات داخلی و خارجی
٢-٣٠ پیشینه تحقیق
منابع
منابع فارسی
منابع انگلیسی