دانلود پروپوزال کارشناسی ارشد رشته علوم اجتماعی

نقش مدیریت انتظامی در کنترل پدیده بد حجابی منطقه دو تهران

 
 
 
 
چکیده : 
زمینه: داشتن پوشش مناسب به ویژه در مجامع عمومی یکی از دغدغه های جامعه اسلامی ایران است. مسئله افزایش بدحجابی در سال های اخیر باعث جریحه دار شدن عفت عمومی شده و نیروی انتظامی با طرح های مختلف به مبارزه با این پدیده و کنترل آن  پرداخته است. هدف: تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر اقدامات ایجابی و سلبی نیروی انتظامی در برخورد با بدحجابی، به مطالعه نظریات علمی مرتبط با بحث حجاب و مدیریت انتظامی، سه سوال در زمینه میزان تاثیر مدیریت انتظامی ، اقدامات ایجابی و اقدامات سلبی ناجا درکنترل بدحجابی مطرح کرد. روش: این تحقیق کمی و به روش پیمایشی با ابزار پرسشنامه محقق ساخته انجام شد. 
 
جامعه آماری تحقیق 84 نفر از کارکنان پلیس امنیت اخلاقی بود که در رابطه با اجرای طرح های عفاف وحجاب در تهران فعالیت داشتند که به صورت کل شمار مورد مطالعه قرار گرفت. برای برآورد اعتبار سؤالات پرسشنامه از اعتبار محتوایی و مراجعه به داوران و کارشناسان و برای بررسی پایائی از آلفای کرونباخ استفاده شد که آلفای اقدامات ایجابی 83% و اقدامات سلبی 79% شد. نتایج: یافته های تحقیق نشان داد که از نظر پاسخگویان تأثیر اقدامات ایجابی نظیر آموزش همگانی، اطلاع رسانی ترغیب وتشویق،همکاری در برپائی نمایشگاه های مد ولباس، جلسات توجیهی بااصناف پوشاک واقداماتی مشابه در کنترل پدیده بد حجابی در منطقه دو تهران بیشتر از تاثیر اقدامات سلبی نظیر تذکر لسانی، توجیه، اخذ تعهد، دستگیری و معرفی به مرجع قضایی بود، بنابراین پیشنهاد اقدامات ایجابی برای کنترل بد حجابی ارائه شد.
 
 
 
کلیدواژگان:

حجاب

پلیس

آموزش همگانی

مدیریت انتظامی

اقدامات ایجابی

اقدامات سلبی

 
 
 

بیان مساله:

نیاز به پوشش و پرهیز از برهنگی جزء گرایشات فطری است که خداوند متعال آن را در وجود انسان قرار داده است، مسئله بدحجابی و عدم پوشش مناسب در انظار عمومی، تحت تأثیر تمایز نسلی, مدگرایی, اعتقاد به آزادی غلط و ناآگاهی از آزادی صحیح و معقول،تزلزل باورها و اعتقادات وارزش های دینی که حاصل هجوم فرهنگ بیگانه غرب و پیروی از الگوهای غربی از طریق تبلیغات وسیع در وسایل ارتباطی نسل جدید مانند شبکه های ماهواره ای، سایت های اینترنتی و شبکه های اجتماعی، برای مبارزه با حجاب می باشد و نیز به علت عدم برنامه ریزی مناسب و عدم حمایت جدی از موضوع توسط سایر سازمانها و ادارات مسئول که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی برای هریک از آنها وظایفی تعیین وابلاغ گردیده، در جامعه بویژه در کلان شهر ها روند رو به رشد داشته، به نحوی که در سالهای اخیر علیرغم تلاش گسترده نیروی انتظامی برای مهار این پدیده، استفاده از البسه نامناسب و مغایر با شئون ایرانی و اسلامی از جمله ساپورت، شال های کم عرض، مانتوهای چسبان، کوتاه وجلو باز وکشف حجاب توسط رانندگان زن در خیابانها خصوصاً بزرگراه ها به تدریج به امری معمول و عادی تبدیل شده است.

لذا با توجه به مراتب فوق و اینکه برخورد پدیده مورد بحث، همواره به عنوان یکی از دغدغه ها و نگرانی های مسئولین، خانواده ها، اندیشمندان حوزه های اجتماعی مطرح بوده است، به نظر می رسد که لازم است ناجا علاوه بر تداوم فعالیت های خود، شیوه های دیگری را هم برای کنترل پدیده بد حجابی در دستور کار خود قرار دهد. از آنجائیکه گسترش این پدیده قطعاً تأثیرات جبران ناپذیری در زندگی فردی واجتماعی خانواده ها و جوانان داشته و یکی از عوامل زمینه ساز رواج هر چه بیشتر بی هویتی، گسترش روابط نامشروع و بی بندوباری، بروز و تشدید ناامنی برای زنان، افزایش طلاق و از هم پاشیدگی خانواده ها و... می باشد، منطقه دو تهران که متأثر از عوامل یاد شده بالا و سایر عوامل دیگر، بدحجابی و بد پوششی در آن رواج دارد، برای تحقیق انتخاب گردید. لذا در تحقیق حاضر سعی می شود، نقش مدیریت انتظامی درکنترل پدیده بد حجابی در منطقه دو تهران، بصورت علمی بررسی و به این سؤالات که اقدامات ایجابی و سلبی ناجا چه میزان درکنترل پدیده بدحجابی موثراست نیز پاسخ داده شود .

 
 
 
فهرست مطالب
1-1) مقدمه . 
1-2) بیان مسئله  
1-3) اهمیت وضرورت تحقیق . 
1-4) اهداف تحقیق  
1-5) سؤالات تحقیق . 
1-6) فرضیه های تحقیق  
1-7) الگوی مفهومی تحقیق  
1-8) قلمرو تحقیق . 
1-9) تعاریف نظری واژگان تخصصی  
1-9-1)حجاب . 
1-9-2) مدیریت . 
1-9-3) نظم  
1-9-4) انتظام . 
1-10) تعاریف عملیاتی واژگان تخصصی  
1-10-1) مدیریت انتظامی .
1-10-2) تعریف نظری و عملیاتی کنترل بدحجابی .
1-10-11) وضعیت منطقه دو تهران 
3-1) مقدمه  
3-2) نوع و روش تحقیق  
3-3) جامعه و نمونه آماری  
3-4) روش نمونه گیری  
3-5) روش و ابزار گردآوری اطلاعات  
3-6) روش های سنجش روایی و پایایی . 
3-7) روش تحلیل داده ها . 
3-8) شناسایی متغیرها  
3-9) تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها .